Przepisy na słodkie ciastka, ciasteczka i desery.

niedziela, 8 grudnia 2013

Kruche ciasteczka z jabłkami



Składniki:

  • 250 g kremowego twarożku
  • 250 g mąki
  • 250 g masła
  • jabłka
  • cynamon
  • cukier puder
Przygotowanie:
  • Przesiewamy mąkę na stolnicę, dodajemy twarożek i masło. Szybko zagniatamy ciasto formując kulę. Wstawiamy na chwilę do lodówki.
  • Jabłka myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na ósemki.
  • Ciasto rozwałkowujemy do grubości ok 5 mm. Następnie wykrawamy kółka. Na połówce każdego układamy kawałek jabłka, posypujemy cynamonem i składamy.  
  • Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 10-15 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz