Składniki na muffinki:
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- 125g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 jajka
- 100g posiekanej czekolady
- 70 ml oleju
- 300 ml śmietany 18%
Pozostałe składniki:
- 500ml śmietany
- posypka czekoladowa
Przygotowanie:
- Do jednej miski wsypujemy suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sodę oczyszczoną i kakao.
- W drugiej łączymy jajka ze śmietaną i olejem. Następnie przelewamy te składniki do miski z suchymi produktami i mieszamy. Pod koniec mieszania dodać posiekaną czekoladę.
- Ciasto wykładamy do papilotek w formie na muffiny i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 190ºC.
- Krem malinowy wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wystudzone muffinki dekorujemy kremem i posypką czekoladową.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz