Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki oliwy (do pieczenia)
- 100 ml mleka
- 5 łyżek wody gazowanej
- domowa konfitura truskawkowa i brzoskwiniowa
Przygotowanie:
- Jajka łączymy z mlekiem, mąką, wodą. Następnie dodajemy cukier oraz cukier puder. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę.
- Wlewamy chochelkę masy naleśnikowej na rozgrzaną patelnie. Przewracamy gdy boki naleśników są rumiane. Gotowe naleśniki smarujemy konfiturą truskawkową lub brzoskwiniową i zwijamy w rulon lub koperty.
Smacznego!
1 komentarze:
Często robię sobie takie naleśniki. I jeszcze w wersji z białym serem. Wyglądają pysznie. Pozdrawiam!
Prześlij komentarz